Viihtyisää asumista

Julkaistu:

Kaupunkimme yhdeksi kärkitavoitteeksi tulee ottaa asumisen ja ympäristön laadun parantaminen. Hämeenlinna on jo tällä hetkellä erinomainen paikka asua ja elää. Töitä sen eteen on tehty jo pitkään. Jatkossa meidän on päästävä yhä parempiin tuloksiin, jotta todellisuus vastaa lupauksia.

Tulevaisuudessa avainasemassa on monipuolisuus ja erilaisten vaihtoehtojen tarjoaminen. Sama koskee niin asumista kuin asukkaille tarjottavien palveluidenkin järjestämistä. Tarjolla on jatkuvasti oltava eri puolilla kaupunkia eri kokoisia omakotitontteja ja monipuolista kerrostalo- ja rivitalotuotantoa. Palveluverkon on myös pysyttävä kehityksessä mukana.

Kaupunkirakenteen kehittämiseen ja kaavoitukseen on kiinnitettävä aiempaa suurempaa huomiota. Asumisen viihtyisyys tarkoittaa muun muassa sitä, ettei asumista häiritseviä tekijöitä ole. Kaupungin kasvaessa asuinalueiden keskelle jääneet teollisuustoiminnot on pitkäjänteisellä suunnittelulla pyrittävä siirtämään pois asuinalueiden välittömästä läheisyydestä. Uusia teollisuuslaitoksia tai vastaavia ei sijoiteta asuinalueiden läheisyyteen.

Elinvoimainen maaseutu kantakaupungin ympärillä tarjoaa meille erittäin hyviä asumisen mahdollisuuksia. Elävät maaseudun kylät keskellä ruuhka-Suomea ovat tulevaisuuden valttikorttimme. Tulevina vuosina suhtaudumme aiempaa myönteisemmin vapaa-ajan asuntojen muuttamiseen vakituiseen asuinkäyttöön.

Lisää julkaisuja

2.6.2021

Perinteillä ja yhteisöllisyydellä tulevaisuuteen

Kaupunkimme peruskivet ovat nimenomaan kaupungin historiassa ja perinteissä. Ne ovat vahvuuksiamme, joiden ansiosta erotumme muista ja olemme vetovoimainen kaupunki niin asukkaille, yrityksille kuin matkailijoillekin.

22.5.2021

Menestystä hyvällä yhteistyöllä

Meillä on tulevina vuosina loistava tilaisuus saada kaupunkimme menestymään alueiden välisessä kilpailussa. Menestyksen saavuttaminen edellyttää meiltä yksituumaisuutta ja yhteen hiileen puhaltamista.

15.5.2021

Yritystoiminnasta elinvoimaa

Kaupungin talouden kannalta ensiarvoista on huolehtia hyvästä verotulokehityksestä. Verotulokertymään vaikuttavat ratkaisevasti kaupungin elinkeinoelämän menestyminen, yritysten kannattavuus ja niiden luomien työpaikkojen lisääntyminen.