Yritystoiminnasta elinvoimaa

Julkaistu:

Kaupungin talouden kannalta ensiarvoista on huolehtia hyvästä verotulokehityksestä. Verotulokertymään vaikuttavat ratkaisevasti kaupungin elinkeinoelämän menestyminen, yritysten kannattavuus ja niiden luomien työpaikkojen lisääntyminen.

Yritystoiminnan osalta paras valttikorttimme on edelleen keskeinen sijaintimme Etelä-Suomessa. Hämeenlinna on paras sijoituspaikka niille yrityksille, joille on tärkeää sijaita mahdollisimman lähellä kotimarkkinoita. Kun Suomen väestöllinen keskipiste sijaitsee kaupunkimme alueella, ei tilanne voisi olla parempi.

Kaupungin toimenpiteillä pystymme monelta osin vaikuttamaan elinkeinoelämämme menestymiseen. Kaupungin omissa käsissä on esimerkiksi kaavoitus ja yritysneuvonta.

Aktiivisella maanhankinnalla ja kaavoituksella voimme luoda hyviä edellytyksiä yritysten sijoittumiselle Hämeenlinnaan. Näissä toimenpiteissä olemme viime vuosina onnistuneet hyvin ja tulevaisuudessa on meidän jatkettava samalla tavalla. Erinomaisen hyvä esimerkki pitkäjänteisestä onnistuneesta työstä on Moreenin alue.

Kaavoituksella meidän tulee huolehtia myös siitä, että sopivia yritystontteja on tarjolla laajan kaupunkimme eri osissa, ei pelkästään kantakaupungissa.

Uuden yritystoiminnan synnyttämiseksi avainasemassa on monipuolinen koulutustarjonta ja laadukkaan yritysneuvonnan tarjoaminen yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Vahvuutemme koulutuksessa ovat erityisesti Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja Hämeen ammattikorkeakoulu, jotka tuottavat vuosittain suuren määrän eri alojen ammattilaisia valmiina elinkeinoelämän palvelukseen. Jatkossakin on erittäin tärkeää huolehtia siitä, että oppilaitoksilla on kaupungissamme hyvät toimintaedellytykset.

Viime vuonna kaupungin ydinkeskustassa kävelykadun varrella aloitti toimintansa uusi Parkki Business Park, jonne keskitettiin yrittäjyyttä tukevia toimintoja. Parkissa sijaitsevat paitsi kaupungin oman elinkeinoyhtiön toiminnot myös uusyritysneuvonta sekä yrittäjäjärjestöjen ja valtion organisaation toimintoja. Palaute uudesta keskuksesta ensimmäisen toimintavuoden ajalta on ollut hyvää. Parkki on erinomainen esimerkki siitä, mihin hyvällä yhteistyöllä eri toimijoiden kesken voidaan päästä.

Lisää julkaisuja

2.6.2021

Perinteillä ja yhteisöllisyydellä tulevaisuuteen

Kaupunkimme peruskivet ovat nimenomaan kaupungin historiassa ja perinteissä. Ne ovat vahvuuksiamme, joiden ansiosta erotumme muista ja olemme vetovoimainen kaupunki niin asukkaille, yrityksille kuin matkailijoillekin.

22.5.2021

Menestystä hyvällä yhteistyöllä

Meillä on tulevina vuosina loistava tilaisuus saada kaupunkimme menestymään alueiden välisessä kilpailussa. Menestyksen saavuttaminen edellyttää meiltä yksituumaisuutta ja yhteen hiileen puhaltamista.

16.5.2021

Viihtyisää asumista

Kaupunkimme yhdeksi kärkitavoitteeksi tulee ottaa asumisen ja ympäristön laadun parantaminen. Hämeenlinna on jo tällä hetkellä erinomainen paikka asua ja elää. Töitä sen eteen on tehty jo pitkään. Jatkossa meidän on päästävä yhä parempiin tuloksiin, jotta todellisuus vastaa lupauksia.